JIN SHIN JYUTSU - BOEK 1

Hoe dagelijkse spanningen loslaten en je harmonie herstellen door middel van aanraking

harmonie en vitaliteit jin shin jyutsu boek 1

Dagelijkse spanning loslaten is toegankelijk voor iedereen. Want iedereen beschikt over de capaciteiten om zijn energie te harmoniseren, om zichzelf te helen. In deze cursus leer je door eenvoudigweg contact te maken met je vingers, of door je handen op bepaalde delen van het lichaam te leggen, dat je de energiestromen van je organisme kan herstellen.
Weet dat ziekte op zich niet bestaat. Maar dat blokkades van onze energiestroom, veroorzaakt door stress, kunnen leiden tot onbalans in het lichaam. Via onze emoties en het mentale ervaren we dit als een klacht of ziekte.
Via deze methode van aanraking kunnen we het begrip ‘ziekte’ veranderen in een project van herharmonisatie, door te werken aan oorzaak en gevolg.
In deze 2-daagse ontdekkingsworkshop zal je ontdekken hoe je, door je vingers in een bepaalde volgorde vast te nemen of door je handen/vingers op je lichaam te plaatsen volgens een vooraf vastgesteld protocol, zowel lichamelijk als emotioneel welzijn kunt herwinnen.

Hoe toepassen

Elke vinger is gelinkt aan bepaalde orgaanenergieën in onze lichamen. Door hier BEWUST mee om te gaan laten we blokkades ‘smelten’ en stroomt de energie weer beter. Dit simpelweg door het vasthouden van de vingers.
We kunnen onze vingers op veel momenten tijdens de dag vastnemen, en zo regelmatig werken aan ons welzijn.

De workshop

Tijdens de workshop wordt in het kort de boeiende theorie gegeven over de visie van Mary Burmeister, grondlegster van de Jin Shin Jyutsu.
De nadruk ligt vooral op de praktische toepassingen tijdens de 2-daagse stage, zodat de theorie van de zelfhulp ook beleefd wordt.
De betekenis van “onze handen als startkabels” wordt ervaren in een aantal oefeningen met de vingers. Er wordt op een eenvoudige manier verklaard in welke verschillende volgorde we onze vingers kunnen vastnemen om te werken aan bepaalde ‘projecten’. In Jin Shin Jyutsu spreken we niet over problemen of ziektes, maar wel over projecten.
Daarnaast worden ook enkele basisstromen aangeleerd. Hierbij worden een aantal energiesloten, die zich op ons lichaam bevinden, aangeraakt in een welbepaalde orde. Door bewust contact te nemen met deze zones bevorderen we specifieke energiestromen in ons lichaam. Waaronder een stroom om onze dagelijkse stress te kunnen loslaten !
Om te eindigen worden enkele speciale applicaties aangeleerd.

Het toepassen van Jin Shin Jyutsu heeft invloed op de vier dimensies: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De cursus ‘Zelf help boek 1’ bestaat uit:

  • Theorie over het bewustworden van de Universele energie
  • Oefeningen “betekenis van onze handen als startkabels”
  • Toepassing van enkele basisstromen om ons lichaam dagelijks te harmoniseren
  •  Een aantal speciale applicaties

Jin shin Jyutsu vereist géén initiatie en kan door iedereen toegepast worden.
Er is geen bepaalde volgorde om de boeken te volgen. Ze behandelen elk aparte thema’s.

zuivering

Praktische info

Duur: 2-daagse opleiding
Datum: 3-4 augustus ’24

Tijdstip:
van 9u30 tot ca. 17u

Prijs: 230€ (boek inbegrepen) (cash te betalen bij aanvang van de cursus)
Prijzen inclusief : versnaperingen, thee, koffie, water. (Lunch niet inbegrepen.)

Meebrengen : lunchpakket schrijfgerei (kleuren) – papier – kussen – deken – dikke kousen

Adres : Hansbekestraat 62 – B-8940 Wervik  (kan ook op verplaatsing vanaf 7 personen)

Factuur: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.

Contactgegevens:

Dominique Delaunoy
Telefoon : 056/31.47.01
Gsm : 0486/32.39.43
e-mail: info.defakkel@gmail.com

Ter info

  • Wil je een jin shin jyutsu behandeling, dan is dit ook mogelijk.
  • Vous pouvez visiter mon site francophone pour une voyance, un soin ou un stage en français.
  • Mijn vrouw, Inge Masureel, geeft ook consulten en spirituele cursussen. Als je interesse hebt kan je een kijkje nemen op haar site.

Getuigenissen

Feedback Jin Shin Jyutsu – boek 3

Bij de cursus Jin Shin Jyutsu – boek 3 beginnen heel veel dingen op zijn plek te vallen voor mij. Na boek 2 ben ik voor mezelf intensief aan de gang gegaan met Jin Shin Jyutsu, wat zeer mooie resultaten geeft. Maar nu na boek 3 overzie ik het geheel een stuk beter. Boek 3 gaat niet alleen maar over een paar mudra’s, nee, in boek 3 duik je de diepte in en de mudra’s zijn daarbij een hulpmiddel.
Om die diepte in te kunnen duiken heb je een goede leraar nodig, deze heb ik gevonden in Dominique! Zijn kennis, ervaring en humor maken de 2-daagse cursus absoluut boeiend. Ook heb ik grote bewondering voor de manier waarop Dominique het grote geheel overziet en weet over te brengen.
Jin Shin Jyutsu is een heel mooie genees kunst die je mijn inziens niet zomaar uit een boek kunt leren, daarvoor heb je een gepassioneerd leraar nodig… Dank je Dominque!

 

Stefan uit Rekkem

Feedback Jin Shin Jyutsu – boek 1

Eerst en vooral wil ik als cursist Dominique en Inge bedanken voor hun grote gastvrijheid, de koffie, thee en water met wat bij zijn gratis aangeboden en ’s middags neem je uw lunch mee maar er wordt ook soep aangeboden, geweldig!  De cursus Jin Shin Jyutsu wordt dus bij de docent thuis gegeven, wat inhoudt dat het groepje cursisten klein is! Voor deze cursus is het perfect dat het groepje niet te groot is want de cursus is enerzijds theoretisch maar ook erg praktijkgericht. Je kunt het goed op uzelf toepassen en thuis oefenen, je voelt duidelijk iets bewegen, een weldadig effect. Wat ook positief is dat de leerstof op twee volle dagen gegeven wordt, het blijft zitten, je kunt snel terug aanklampen! Begrijp je iets niet wordt het terug met hand en tand uitgelegd! Hier wordt ook een cursus meegeleverd, top! De docent werkt met een flip-over en dat maakt de theorie veel duidelijker. Binnenkort ga ik het tweede boek volgen, ik kijk er al naar uit!

P.S. Als je met de trein aankomt in Wervik wordt je afgehaald, ook daarvoor mijn dank!

 

Catherine. uit Kesselo

Feedback Jin Shin Jyutsu – boek 2

Ik vond de cursus heel boeiend en ben erg blij dat ik de cursus bij Dominique gevolgd heb want hij steekt al zijn kennis en ervaring in het overbrengen van alle leerstof, dit maakt de cursus nog waardevoller.
Ik gebruik Jin Shin Jyutsu voor mezelf en wil het ook gaan toepassen als therapeut zodat ik mensen nog beter kan helpen. Ik ben op dit moment dagelijks aan het oefenen met Jin Shin Jyutsu en dan met name voor mijn linker oog. Deze is al lange tijd geïrriteerd (met traanoog) en regelmatig ontstoken. Het resultaat is geweldig, mijn oog is veel rustiger en ik zie elke dag een verbetering. Daarnaast oefen ik veel met de orgaanstromen uit de “Jin Shin Jyutsu bijbel” van Waldbeck.
Het is zo mooi om te voelen hoe een energieslot zich opent en daarna de energie voelt stromen. Ik ben jou heel dankbaar voor de mooie cursussen die jij geeft!! 

 

Stefan uit Rekkem

Feedback Jin Shin Jyutsu – boek 3

De cursus was zeer interessant en leerrijk. Heel effectief en helemaal niet moeilijk om zelf toe te passen. Na enkele dagen van toepassing voelt u zich al een ander persoon. Zeker een aanrader. 

 

Christine uit Ternat

Feedback Jin Shin Jyutsu – boek 2

Het was een heel  boeiende cursus. Heb er heel veel van opgestoken en ik gebruik het dagelijks. Hartelijk dank voor de boeiende lessen.

 

Martine uit Ingelmunster

Feedback Jin Shin Jyutsu – boek 1

Het is een weekendje waarbij je tot rust komt, o.a. door de eenvoud waarmee de les gegeven wordt. Het begeleidend boek is begrijpelijk uitgeschreven. Thuis kan men dit zelf makkelijk uitoefenen vaak door middel van eenvoudige oefeningen. Door dagdagelijkse voorbeelden te geven in de cursus beseffen we dat we van nature uit al gebruik maken van bepaalde toepassingen van Jin shin jyutsu. Dit toont aan dat deze techniek bruikbaar en realistisch is.

 

Hilde uit Geluwe