CURSUS RUNEN

Het runen schrift of futhark is het oudst gekende schrift dat in Germaanse landen werd gebruikt. Zoals bij veel oude talen hebben de lettertekens niet alleen een fonetische klank , maar ook een eigen betekenis, staan ze voor een begrip, een idee.
Het woord rune betekent geheim, mysterie, fluisteringen maar ook gewoon letter.

Runen als orakel

Door de betekenis van de runen te bestuderen, kunnen we ze op een esoterische manier, als een orakel, gebruiken. Vroeger werden ze ook al aangewend om inzicht te krijgen in alledaagse situaties en antwoorden op bepaalde vragen.

En ook nu worden ze hiervoor nog steeds toegepast. We kunnen ze beschouwen als een soort gids, om ons te helpen bewust worden wat er in onze situatie speelt, waar we op moeten letten, welke invloed gunstig of ongunstig is, hoe we de toestand best aanpakken of bekijken, begrijpen waarom we bepaalde zaken meemaken,…

Er wordt informatie bekomen die diepere inzichten geeft op onduidelijke situaties. Het is een samenspel van ons onderbewustzijn en het universum. Je zal precies die bepaalde runen trekken die een antwoord geven op jouw vraag.

Ook al stammen de runen van in het begin van onze jaartelling, hun betekenissen, de begrippen, zijn ook nu, in onze huidige tijd, nog van toepassing.

De runenreeks waar wij zullen mee werken, bestaat uit 25 runen, deze reeks wordt de oude Futhark genoemd, omdat het de oudst bekende runenreeks is. Deze reeks staat in verband met Odins wijsheid.

runesteen

Wat leer je in de cursus

In de cursus krijg je een inleiding over wat runen zijn en de geschiedenis van de runen.
Daarna wordt iedere rune toegelicht, en worden eenvoudige oefeningen gedaan per les met de geziene runen. Hierdoor krijg je meer voeling ermee en blijven de betekenissen gemakkelijker en beter hangen. Deze oefeningen kan je later ook gebruiken in consultaties.

Nadat je de betekenissen van de runen hebt geleerd volgt het praktijgedeelte van de cursus.
Hierbij worden verschillende legpatronen aangeleerd en ingeoefend.
Er wordt vooral veel geoefend met het interpreteren van worpen op het runenbord, dit geeft zoveel meer diepgang in de adviezen of antwoorden.

runebord de fakkel

Praktische info

Duur: 2-daagse opleiding
Datum: weekend : 13-14 juli 2024
Tijdstip:
van 9u30 tot ca. 17u

Prijs: 230€ (cursus inbegrepen) (cash te betalen bij aanvang van de cursus)
Prijzen inclusief : cursus, runenbord, versnaperingen, thee, koffie, water. (Lunch niet inbegrepen.)

Opmerking: De lessen worden opgenomen.  Je kan de opnames aankopen mocht je de lessen niet live kunnen meevolgen.

Adres : Hansbekestraat 62 – B-8940 Wervik 
               *** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 7 personen ***

Meebrengen : schrijfgerief, lunch
Factuur
: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.
                Er worden geen facturen achteraf gemaakt omwille van administratieve redenen. (zie ook algemene voorwaarden).

Contactgegevens:

Ter info

  • Vous pouvez visiter mon site francophone pour une voyance, un soin ou un stage en français.
  • Mijn vrouw, Inge Masureel, geeft ook consulten en spirituele cursussen. Als je interesse hebt kan je een kijkje nemen op haar site.

Getuigenissen

Feedback cursus runen

De cursus runen is aangenaam om te volgen. Een mooie schriftelijke cursus, tijdens de les een goede projectie van de theorie en vlot een aangenaam gegeven. Het is ook uitermate  interessant om ook praktische oefeningen te kunnen volgen, waar theorie  aan de praktische vragen kan gekoppeld worden. We hebben een aangename en vlotte groep en iedereen kan vrijuit spreken. Wat vooral belangrijk is, is het respect voor mekaar en het bewaren van de privacy. Ik zie er telkens naar uit om naar de les te kunnen gaan. Ik hoop dat ik nog heel lang cursussen kan volgen.
bedankt aan Dominique voor de mooie momenten en het geduld.

 

Christel uit Roeselare

Feedback cursus runen

Laatst heb ik voor de tweede maal runen gevolgd. Ze blijven boeien omdat ze een antwoord geven op wat nu speelt en heel direct zijn .

 

Ingrid uit Roeselare

Feedback cursus runen

De cursus Runen is een verrijking ! Bij iedere worp sta je versteld hoe duidelijk het resultaat kan zijn.  Is perfecte aanvulling bij kaarten. En goed gebracht !!

 

Griet uit Heule

Feedback cursus runen

Ik vond de cursus runen heel goed gegeven. We kregen een mooi overzicht van wat runen zijn, wat we ermee kunnen doen als praktisch hulpmiddel in je dagelijks leven. Het was een heel leerrijke en boeiende cursus !

 

Charlotte uit Frasnes-lez-buissenal

Feedback cursus runen

De lessen worden op een aangename, interactieve manier gegeven.
Eerst verdiepen we ons in de theorie (je krijgt een cursus met de theorie zodat alles makkelijk bij te houden is). Tijdens de lessen kunnen er volop vragen gesteld worden. Daarna krijgen we uitgebreid de kans om te oefenen en te leren van elkaar. Dit steeds in een aangename, hechte groep. Iedereen wordt aanvaard zoals hij is, er wordt respectvol met elkaar omgegaan. Kortom, je voelt er je thuis! Zeker een aanrader en een mooie manier om bij te leren en jezelf verder te ontplooien.

 

An uit Harelbeke