CURSUS ORAKEL VAN BELLINE

Het Orakel van Belline zijn heel duidelijke en scherpe kaarten om voorspellingen te doen. De afbeeldingen zelf zijn simpel getekend waardoor ze gemakkelijk en eenvoudig te interpreteren zijn.

Deze kaarten zijn geen tarotkaarten, ze zijn anders opgedeeld. Het orakel van Belline bestaat uit 53 kaarten. 

Elke kaart stelt een idee voor, een gevoel, een visie, een deugd, een te nemen weg, een conflict dat te vermijden is, …

Waarom Orakel van Belline kaarten

Wat de Belline-kaarten speciaal maakt is de planetaire invloed. Er zijn 7 groepen van telkens 7 kaarten gelinkt zijn aan een planeet. Door na te gaan welke planeet overheerst in de legging, of op welke plaats bepaalde planeten liggen, kan je extra informatie bekomen en meer inzicht verkrijgen om je antwoord te formuleren. De betekenis van de planeten wordt in het kort besproken in de cursus.

Het Orakel van Belline verschilt verder ook nog van andere kaartspellen door de blauwe kaart, die een “blanco”-kaart is, zonder afbeelding en zonder link naar een planeet.

Wanneer andere kaartsystemen, zoals de lenormandkaarten, goed zijn voor een globaal beeld, kan je met Bellinekaarten het best op precieze of gerichte thema’s advies geven.

Dit orakel wordt gebruikt om te proberen de toekomst te begrijpen, inzicht te krijgen in de huidige situatie, mogelijkheden en moeilijkheden rond een thema. Het wordt ook gebruikt in een periode waarin onzekerheid hoog is, wanneer er meerdere opties worden voorgelegd, als je op een kruispunt staat van verschillende wegen op je levenspad,…

Wat leer je in de cursus Orakel van Belline

Tijdens de lessen krijg je grondige uitleg over de afbeelding op de kaarten. Daarnaast worden de invloeden van de planeten op een eenvoudige manier besproken. En er wordt ook veel geoefend, want kaartleggen is als een nieuwe taal leren: oefening baart kunst.

De cursussen worden op een aangename, interactieve manier gegeven. Zowel theorie als oefeningen zijn uitgewerkt in een degelijke syllabus (gezien noteren én luisteren tegelijk nogal moeilijk is) en worden tijdens de les verduidelijkt aan de hand van projecties. Er wordt geoefend vanuit persoonlijke situaties die leven bij de deelnemers in de groep, waarbij iedereen inzichten krijgt in bepaalde omstandigheden waarin hij/zij zich op dat moment bevindt.

De cursus is zowel voor personen die nog nooit kaartleggen gedaan hebben, beginnelingen als voor gevorderden. Iedereen leert er wel iets uit.
Er is geen voorkennis van astrologie vereist.

Indeling van de cursus

Module 1    (4 lessen)
Je krijgt een korte uiteenzetting van de geschiedenis van het orakel van Belline en de ethiek van kaartleggen wordt besproken. In de inleiding komt al een eerste maal uitleg over de invloeden van de planeten. Daarna gaan we in de eerste les over tot de betekenis van de kaarten zonder planeet. In de 3 volgende lessen bespreken we een deel van de kaarten met de planeten, met telkens een eenvoudige oefening op het einde van de les om de geziene kaarten al een beetje in te oefenen.

Module 2    (4 lessen)
In dit deel worden de overige kaarten met planeten bestudeerd. Eenmaal alle kaarten gezien zijn, worden de resterende lessen ingevuld met oefenen (met alle kaarten).

Module 3    (4 lessen)
De laatste module is enkel oefenen, met verschillende leggingen  en ook met typische legpatronen voor het Orakel van Belline.

Belline

Datums

Plaats

Termijn: 12 lessen

Wanneer: wekelijks een avond (18u30 – 20u30)

Data: momenteel niet ingepland

Opmerking: de lessen worden opgenomen en een tijd ter beschikking gesteld mocht je de lessen niet live kunnen meevolgen.
                     Je kan de opnames ook aankopen.

Adres : live of online cursus via Teams of Zoom.
*** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 7 personen ***

Praktische info

Prijs: (syllabus inbegrepen) (zie ook algemene voorwaarden)

  • Module 1 (4 lessen) : 120 €  (+ 100€ waarborg)
  • Module 2 (4 lessen) : 120 €
  • Module 3 (4 lessen) : 120 €  (- 100€ waarborg)

Betaling: cash bij aanvang van elke module, bij online cursussen overschrijven op voorhand per module.

Meebrengen/bij te hebben: schrijfgerief, kaarten Oracle de Belline (indien je die hebt, enkel die met de afbeeldingen zoals op de site)

Factuur: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.
                Er worden geen facturen achteraf gemaakt omwille van administratieve redenen (zie ook algemene voorwaarden).

Ter info

  • Wil je een consult kaartleggen, dan is dit ook mogelijk.
  • Vous pouvez visiter mon site francophone pour une voyance, un soin ou un stage en français.
  • Mijn vrouw, Inge Masureel, geeft ook consulten kaartleggen. Als je interesse hebt kan je een kijkje nemen op haar site.

Getuigenissen

Feedback cursus Belline

De cursus Belline heeft mij aangenaam verrast : de opbouw van de cursus is zodanig gemaakt dat er voldoende ruimte is voor uitleg over de kaarten alsook voor persoonlijke inzichten en inbreng.  De leggingen worden geprojecteerd zodat iedereen zicht heeft op de leggingen  van anderen zodat die uitvoerig kunnen besproken worden. Dit alles met een drankje…   Meer moet het niet zijn.  

 

Griet uit Heule

Feedback cursus Belline

Het orakel van Belline, is voor mij leerzaam geweest. Boeiend en leuk. Ze geven je spiritueel inzicht op je levenspad. De cursus meegeleverd, is een schatboek vol informatie.

 

Marina uit Roeselare

Feedback cursus Belline

Cursus Belline goede en veel documentatie. Oprechte wens iets bij te brengen aan de cursisten en positieve energie. Succes !

 

Liliane uit Izegem

Feedback cursus Belline

Als astroloog had ik onmiddellijk voeling met de Belline kaarten. De oefeningen vond ik het meest interessant. Gezien mijn voorkennis mocht de theorie wat korter voor mij.
De cursus vind ik zeer goed. Heel uitgebreid, duidelijk en overzichtelijk. Ik kijk al uit naar de cursus Tarot…

Hans uit Wevelgem

Hans uit Wevelgem

Feedback cursus Belline

Voor iemand met interesses, is deze cursus heel duidelijk en boeiend, de kaarten zijn simpel getekend en eenvoudig te interpreteren, kortom een aanrader.

 

Nadine D.

Feedback cursus Belline

De cursus was super voor herhaling voor iedereen zonder voor kennis gewoon super een echte aanrader

 

Marleen uit Kemmel

Feedback cursus Belline

Hier mijn reactie op de cursus ‘orakel van Belline’.
* Fantastisch dat er een heel duidelijke, overzichtelijke cursus meegeleverd wordt
* Theorie is echt noodzakelijk en hier wordt dat met veel animo en kennis gegeven
* De lessen zijn nooit saai
* Alle vragen kunnen gesteld worden
* De praktijk is ook héél leerrijk, iedereen komt aan bod
* Toffe sfeer, toffe mensen, toffe docent,  aangename locatie

 

Catherine uit Kesselo