CURSUS ORAKEL VAN BELLINE

Orakel van Belline kaarten

Het Orakel van Belline zijn heel duidelijke en scherpe kaarten om voorspellingen te doen. De afbeeldingen zelf zijn simpel getekend waardoor ze gemakkelijk en eenvoudig te interpreteren zijn.

Deze kaarten zijn geen tarotkaarten, ze zijn anders opgedeeld. Het orakel van Belline bestaat uit 53 kaarten. 

Elke kaart stelt een idee voor, een gevoel, een visie, een deugd, een te nemen weg, een conflict dat te vermijden is, …

Waarom Orakel van Belline kaarten

Wat de Belline-kaarten speciaal maakt is de planetaire invloed. Er zijn 7 groepen van telkens 7 kaarten gelinkt zijn aan een planeet. Door na te gaan welke planeet overheerst in de legging, of op welke plaats bepaalde planeten liggen, kan je extra informatie bekomen en meer inzicht verkrijgen om je antwoord te formuleren. De betekenis van de planeten wordt in het kort besproken in de cursus.

Het Orakel van Belline verschilt verder ook nog van andere kaartspellen door de blauwe kaart, die een “blanco”-kaart is, zonder afbeelding en zonder link naar een planeet.

Wanneer andere kaartsystemen, zoals de lenormandkaarten, goed zijn voor een globaal beeld, kan je met Bellinekaarten het best op precieze of gerichte thema’s advies geven.

Dit orakel wordt gebruikt om te proberen de toekomst te begrijpen, inzicht te krijgen in de huidige situatie, mogelijkheden en moeilijkheden rond een thema. Het wordt ook gebruikt in een periode waarin onzekerheid hoog is, wanneer er meerdere opties worden voorgelegd, als je op een kruispunt staat van verschillende wegen op je levenspad,…

Wat leer je in de cursus

Tijdens de lessen wordt uitleg gegeven over de interpretatie van de afbeelding op de kaart, dit op verschillende gebieden. Daarnaast worden de invloeden van de planeten op een eenvoudige manier besproken. En er wordt ook veel geoefend, want kaartleggen is als een nieuwe taal leren: oefening baart kunst.

De cursussen worden op een aangename, interactieve manier gegeven. Zowel theorie als oefeningen zijn uitgewerkt in een degelijke syllabus (gezien noteren én luisteren tegelijk nogal moeilijk is) en worden tijdens de les verduidelijkt aan de hand van projecties. Er wordt geoefend vanuit persoonlijke situaties die leven bij de deelnemers in de groep, waarbij iedereen inzichten krijgt in bepaalde omstandigheden waarin hij/zij zich op dat moment bevindt.

De cursus is zowel voor personen die nog nooit kaartleggen gedaan hebben, beginnelingen als voor gevorderden. Iedereen leert er wel iets uit.
Er is geen voorkennis van astrologie vereist.

Indeling van de cursus

Module 1    (4 lessen)
Naast de korte bespreking van de geschiedenis en de ethiek van kaartleggen te benadrukken, wordt in de inleiding al een eerste maal uitleg gegeven over de invloeden van de planeten. Daarna gaan we in de eerste les over tot de betekenis van de kaarten zonder planeet. In de 3 volgende lessen bespreken we de kaarten met de Zon, Maan & Mercurius, met telkens een eenvoudige oefening op het einde van de les om de gezien kaarten al een beetje in te oefenen.

Module 2    (4 lessen)
In dit deel worden de resterende kaarten besproken (de kaarten met Venus, Mars, Jupiter, Saturnus), en op het einde van de les weer een eenvoudige oefening.

Module 3    (4 lessen)
In de laatste module worden verschillende leggingen geoefend, ook typische legpatronen voor het Orakel van Belline.

Belline

Datums

Termijn: 12 lessen
Tijdstip: voormiddagen (10-12u) of avonden (19u30 – 21u30)

Data: momenteel niet ingepland

Adres : Wervik of een van onze andere locaties
               *** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 5 personen ***

Praktische info

Prijs: (syllabus inbegrepen) (zie ook algemene voorwaarden)

  • Module 1 (4 lessen): 100 €(+ 50€ waarborg)
  • Module 2 (4 lessen) : 100 €
  • Module 3  (4 lessen): 100 €(- 50€ waarborg)

** Je krijgt 20% korting bij het opnieuw volgen van de cursus.**

Betaling: cash bij aanvang van elke module

Meebrengen: schrijfgerief, kaarten Oracle de Belline (indien je die hebt, enkel die met de afbeeldingen zoals op de site)

Factuur: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.
                Er worden geen facturen achteraf gemaakt omwille van administratieve redenen (zie ook algemene voorwaarden).

Ter info

  • Wil je een consult kaartleggen, dan is dit ook mogelijk.
  • Vous pouvez visiter mon site francophone pour une voyance, un soin ou un stage en français.
  • Mijn vrouw, Inge Masureel, geeft ook consulten kaartleggen. Als je interesse hebt kan je een kijkje nemen op haar site.