CURSUS KAARTLEGGEN TAROT

Tarotkaarten maken gebruik van archetypische (universele) symbolen. Symbolen beleef je, je wordt erdoor gegrepen en meegenomen, en ze dringen door in ons diepste wezen. Onze ziel ‘denkt’ in beelden. Daarom kunnen we ook gebruik maken van de tarot, om de diepere zin en betekenis van situaties en ontwikkelingen te achterhalen, om zelfkennis op te doen, om inzicht te verwerven in bepaalde neigingen en gedragspatronen. Tarotkaarten brengen zowel bewuste als onbewuste inhouden in beeld.
In functie van de vraag reageren de kaarten die getrokken worden onmiddellijk op zowel je bewustzijn als op wat er in het onbewuste leeft. De kaarten vestigen de aandacht op dat wat er in het heden gaande is en daarop kunnen we nog ingrijpen. De zogenaamde toekomst is hiervan slechts de resultante die we zelf in handen hebben.

Wat leer je in de cursus

In de cursus wordt gewerkt met de Rider Waite kaarten, omdat de kleine arcana ook geïllustreerd is met specifieke taferelen.
Het typische aan de tarot is o.a. de vele symbolen uit verschillende culturen die er in verwerkt zijn. We leren naast de mystieke betekenissen ook de voorspellende boodschappen door te kijken naar én het invoelen van de kaarten, tijdens het interpreteren van leggingen. Het samengaan of naast elkaar liggen van kaarten is namelijk meer dan de optelsom ervan, het vormt een nieuw en uniek gegeven. Dat maakt de duiding veel diepgaander, omvattender en genuanceerder.
De cursussen worden op een aangename, interactieve manier gegeven. Zowel theorie als oefeningen zijn uitgewerkt in een degelijke syllabus (gezien noteren én luisteren tegelijk nogal moeilijk is) en worden tijdens de les verduidelijkt aan de hand van projecties. Er wordt geoefend vanuit persoonlijke situaties die leven bij de deelnemers in de groep, waarbij iedereen inzichten krijgt in bepaalde omstandigheden waarin hij/zij zich nu bevindt.
De cursus is zowel voor personen die nog nooit kaartleggen gedaan hebben, beginnelingen, als voor gevorderden. Iedereen leert er wel iets uit.

Indeling van de cursus kaartleggen tarot

1ste weekend
Dag 1: Inleiding + Het Levensverhaal + De Grote Arcana
In dit deel wordt naast de inleiding ook het verhaal van de levensweg van de Dwaas uitgelegd. De nadruk ligt echter op het uitgebreid bestuderen van de symbolische en mystieke afbeeldingen op de 22 belangrijkste kaarten – grote arcana genoemd – waarbij het accent ligt op het intuïtieve associëren. Er worden ook enkele eenvoudige oefeningen aangeleerd.

Dag 2: Leggingen – enkel met de hoofdarcana
We nemen de tijd om eenvoudige leggingen te interpreteren met de hoofdarcana, zodat de theorie kan ingeoefend worden vooraleer we overgaan naar de kleine arcana.

tarot grote arcana

2de weekend
Dag 3: De Kleine Arcana

In dit deel worden de overige 56 kaarten uiteengezet. Deze kaarten worden uitgelegd in relatie tot de vier elementen. De betekenis van deze kaarten ligt eerder op het psychologische en concrete vlak. Schrik niet van het grote aantal kaarten, je leert de betekenis halen uit de afbeelding, de taferelen spreken voor zich. De esoterische en voorspellende betekenis wordt meegegeven.

Dag 4: Leggingen – met alle kaarten
Naast het Keltisch Kruis als traditioneel legpatroon, worden nog verschillende andere (praktische en/of psychologische) leggingen besproken en geoefend.

tarot rider waite kleine arcana

Datums

Docenten: Dominique Delaunoy – Inge Masureel

Duur: 4-daagse opleiding
Datum hoofdarcana: 10-11 februari 2024
              kleine arcana: 16-17 maart ’24

Tijdstip: van 9u30 tot ca. 17u

Prijs: hoofdarcana: 230€/weekend + 50€ voorschot voor het 2de weekend (cash te betalen bij aanvang van de cursus) (syllabus inbegrepen)
          kleine arcana: 230€/weekend (-50€ voorschot gegeven 1ste weekend) (cash te betalen bij aanvang van de cursus) (syllabus inbegrepen)
Prijzen inclusief : versnaperingen, thee, koffie, water. (Lunch niet inbegrepen.)

Meebrengen/bij te hebben: lunchpakket, schrijfgerief, tarot Rider Waite-kaarten (indien je die hebt, enkel die met de afbeeldingen zoals op de site)

Adres : Hansbekestraat 62 – 8940 Wervik
*** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 7 personen ***

Opmerking: De lessen worden opgenomen.  Je kan de opnames aankopen mocht je de lessen niet live kunnen meevolgen.

Contactgegevens:

Dominique Delaunoy
Telefoon : 056/31.47.01
Gsm : 0486/32.39.43
e-mail: info.defakkel@gmail.com

 

Praktische info

Betaling: cash bij aanvang van de cursus.

Factuur: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.
                Om administratieve redenen worden er geen facturen achteraf gemaakt.
                Er wordt 1 factuur gemaakt voor het totaalbedrag van de ganse cursus, op voorhand in 1 keer te vereffenen.

 Zie ook onze algemene voorwaarden.

Ter info

Getuigenissen

Feedback cursus Tarot

Graag wil ik mededelen hoeveel plezier ik heb aan de tarotkaarten. Iedere dag leg ik een dagkaart voor mijn man en mezelf, zo hebben we een beter inzicht in onszelf en het werkt aanstekelijk.
Met dank aan Dominique voor de mooie ( en met geduld ) uiteenzetting van de cursus.

 

Chantal C.

Feedback

Wat enkele jaren geleden begon als een leuk spel, groeide uit tot een échte hobby en vooral een passie !
Ik kocht een set Tarot kaarten aan, dit bij de lokale dagbladhandelaar, met een bijgevoegde eenvoudige handleiding. Méér nog voelde ik nadien de drang om verder in de leer te gaan. De eerste stappen heb ik gezet om mij verder in deze prachtige kaarten te specialiseren, dit via het volgen van een opleiding bij een uitstekende leermeester … JIJ !!!!
Leergierig zoals ik ben, en geboeid door de mystieke bovenwereld, bleef het niet bij Tarot alleen, en dankzij jou ontdekte ik ook de kracht van de getallen via de  Numerologie  … de kracht van de ‘Belline’ …. en de pracht van ‘Lenormand’. Dagelijks blijf ik geboeid door de kaarten …. het blijft een passie …
Ik wil je bedanken, voor al hetgeen jij mij hebt geleerd, jij zorgde voor mijn spirituele groei en transformatie … een nieuwe weg werd voor mij geopend …
Dus …. 1000 maal dank …. én …. Je ziet mij zeker nog terug ! 

 

Eveline B.

Feedback cursus Tarot

Deze cursus was boeiend van begin tot einde. Je leert niet alleen de betekenis van de kaarten, maar bekijkt de leggingen ook vanuit verschillende invalshoeken en niveaus. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en vereisen geen speciale kennis. Je krijgt dankzij de talrijke oefeningen nieuwe inzichten in jezelf en in je levensdoel. Een echte aanrader!.

 

Els uit Outer

Feedback cursus Tarot

Heel interessant was dat wij erop gewezen werden om vooral aandachtig de kaarten te bekijken: wat zie je?  Leren kijken dus.  En dit aangevuld met uitleg over de symboliek, met aandacht voor details.

Op die manier werk ik nog steeds met de kaarten.  Uiteraard is de syllabus een zeer welkome aanvulling.  Deze is goed gestructureerd en duidelijk opgesteld.

De oefeningen worden goed aangepakt: je leert van mekaar.

En wat zeer goed is: als je een les mist, krijg je de bespreking doorgestuurd.

Guido uit Izegem

Feedback cursus tarot

De cursus Tarot Rider Waite, de Grote en Kleine Arcana die ik gedurende 2 weekends de voorbije zomer bij jullie volgde is top:
de cursus is diepgaand & intensief, er is een degelijke en gestructureerde uitleg van de theorie, er is evenzo voldoende tijd om samen oefeningen te maken.
Het cursusboek die jullie hebben samengesteld is een prachtig naslagwerk waar zowel de algemene als de gedetailleerde uitleg van elke kaart helder en overzichtelijk in beschreven staat.
De enthousiaste gedrevenheid waarmee jullie inzicht geven in de wijsheden die de Tarot te bieden heeft is inspirerend, het blijft hangen en geeft goesting om er mee verder te gaan.
Bedankt Inge en Dominique, ik raad jullie van harte aan aan iedereen die dieper wil ingaan op deze mooie materie.

Christine V. uit Brugge

Feedback

Ik volgde onlangs een cursus Tarot. Net als mijn vorige cursus die ik bij Dominique volgde (Lenormand), ben ik nu weer zeer tevreden. Je kunt echt vanaf nul beginnen of wanneer je de cursus al volgde, kun je het je zeker helpen verdiepen in het thema.

De manier van lesgeven apprecieer ik, omdat Dominique zijn vele kennis spontaan deelt (met een mooi afgewerkte syllabus) en hij meteen ook iedereen de kans biedt om zelf mee te denken en te zoeken naar de mogelijke betekenis van elke kaart.

De groep mensen waarin je terecht komt, kun je zien als ‘gelijkgestemden’. Wat het alleen maar boeiender maakt!

Het was voor mij alweer een boeiende cursus, waar ik al veel aan heb gehad en waar ik nog heel vaak naar terug grijp. Ondertussen ben ik alweer ingeschreven voor een nieuwe cursus (numerologie). 

 

Sylvie uit Blankenberge

Feedback cursus Tarot

Ik volgde de Tarot-cursus bij Dominique. Een boeiende cursus die gegeven werd in een ongedwongen sfeer. Via voorbeelden en oefeningen werden we wegwijs gemaakt doorheen deze leerrijke en interessante materie.

 

Samya

Feedback cursus Tarot

Ik ben super tevreden over de cursus.
Het is héél aangenaam, die te volgen, zeker met zo’n verzorgd, en nette cursus erbij, door jullie opgemaakt! Ik kende dit kaartspel (tarot) niet, maar ik probeer het dagelijks te gebruiken en hoop, met de tijd, dat ik er volledig mee overweg kan!
Aja ondertussen ben ik al ingeschreven voor de volgende cursus!
Dus het is een aanrader voor iedereen, aarzel niet en schrijf je in, en welkom in de groep !

 

Marianne C.

Feedback cursus Tarot

Ik was heel aangenaam verrast om in een cursus terecht te komen met heel aangename en liefdevolle mensen en een heel, sympathieke lesgever.

Dank je van harte

 

Rita V.

Feedback cursus tarot en numerologie

Het is allemaal begonnen met het aanleren van de Tarot… Ik wilde de betekenis van de kaarten kennen.
Via internet ben ik terecht gekomen op de website van defakkel. Iets wat me niet zou spijten!!!

De lessen waren zeer boeiend en de kennis van onze leermeester oneindig. Na deze lessen ben ik getriggerd om nog meer te kennis op te doen.
Numerologie was de volgende stap. Deze cursus heeft enorm geboeid en kan ik toepassen in het dagelijks leven. Veel dingen bekijk ik nu met een andere invalshoek en ik moet zeggen, het maakt het leven een stuk aangenamer.

Ik kan me niet meer voorstellen om zonder al deze kennis door het leven te moeten gaan. Bedankt Dominique.
Je zal me nog tegenkomen bij één van jouw andere cursussen 😉

 

Ann S. uit Wetteren

Feedback cursus Tarot

De lessen tarot kan ik alleen maar aanraden om te volgen. Ze geven je echt veel energie en je leert heel veel bij zowel over de kaarten als ook over jezelf.
Steeds krijgen we de nodige uitleg en inzichten en er is steeds tijd om vragen te stellen.
Heel aangename lessen die voorbij gevlogen zijn.
Ik kijk al uit om nog meer lessen te volgen.

 

A.V.D.H.

Feedback cursus Tarot

Dominique is echt gepassioneerd met zijn werk bezig en brengt dat over op zijn cursisten.
De tarotkaarten komen tot leven bij hem, hij leert je ze echt aan te voelen.
Er is een zeer goeie cursus met alle nodige info om op terug te vallen, maar de betekenis van de kaarten bleven sowieso bij mij hangen door de manier waarop Dominique dit overbrengt.
De cursus bracht mij prachtige nieuwe inzichten, ik blijf zeker verdere cursussen volgen!

 

Emmely L.

Feedback cursus tarot

Ik heb de cursus tarot gevolgd en ik was aangenaam verrast door de manier waarop de cursus gegeven werd. Ik had geen voorkennis van de tarot en iedere les werd op een groot scherm geprojecteerd en met de grondige , maar vooral eenvoudige uitleg werd de les gegeven. Ook het feit dat we iedere les oefeningen maakten, die dan samen met de lesgever overlopen werden , maakte dat de cursus dieper ging.
Je krijgt een uitgebreide syllabus met informatie over de betekenis van de tarotkaarten in verschillende contexten en veel oefeningen. We vertrekken vanuit één specifieke kaartlegging waaraan elke cursist een eigen vraag of thema kan koppelen. Via de projectie kunnen de medecursisten de legging bekijken en oefenen om de kaarten te interpreteren. Dominique staat je met raad en daad bij om te helpen wat de kaarten je willen vertellen. Dominique is een inspirerende leraar die zijn passie met veel kennis en kunde en een scheutje humor overdraagt aan zijn studenten.

 

Cindy M. uit Knokke