CURSUS KAARTLEGGEN LENORMAND

De kaarten kunnen u helpen bewust te worden van de zaken waar u op dat ogenblik (onbewust) mee bezig bent.
Het is een middel dat als een bron van kennis kan worden geraadpleegd. De kaarten vertellen iets over de persoon voor wie ze gelegd worden. Ze vertellen iets over de situatie waar die persoon zich in bevindt en de beleving van zijn/haar levenspad. Door de inzichten krijgt u de kans om die te aanvaarden en eventueel te veranderen.

Is kaartleggen iets wat iedereen kan leren

Ja, want cartomancie is niet meer en niet minder dan een systeem. De kaarten intuïtief duiden is een kwestie van oefenen. En dat is wat we in de cursus kaartleggen Lenormand ook veel doen.

Wat leer je in de cursus

In de cursus wordt er gewerkt met de Kleine Lenormand kaarten (de versie zoals afgebeeld bovenaan de pagina).
Je leert vanuit het gevoel de kaarten leggen, d.w.z. dat de nadruk ligt op het aandachtig bekijken van de kaarten. Leren kijken dus. En dit wordt aangevuld met aandacht voor details en uitleg over de symboliek.
Daarom is het ook belangrijk dat we in de cursus allemaal dezelfde versie van de Lenormandkaarten hebben, want de afbeelding bepaalt hoe we de kaart zullen interpreteren. Heel praktisch is bijv. de kaart ‘Vogels’ op de ene versie een uil en op een andere duiven. Beide vogels hebben een totaal andere betekenis, die dus ook onze interpretatie zal beïnvloeden.
Je wordt in de lessen wegwijs gemaakt in de bijzondere kracht en wijsheid van kaartleggen. En wijsheid gaat altijd verder dan kennis, maar eerst is toch een basiskennis, een structuur nodig.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kaarten intuïtief worden gelegd. Dit kan ook niet anders, want ieder mens is verschillend, de theorie kan dan ook niet zondermeer op iedereen van toepassing zijn.
De cursussen worden op een aangename, interactieve manier gegeven. Zowel theorie als oefeningen zijn uitgewerkt in een degelijke syllabus (gezien noteren én luisteren tegelijk nogal moeilijk is) en worden tijdens de les verduidelijkt aan de hand van projecties. Er wordt geoefend vanuit persoonlijke situaties die leven bij de deelnemers in de groep, waarbij iedereen inzichten krijgt in bepaalde omstandigheden waarin hij/zij zich op dat moment bevindt.
De cursus is zowel voor personen die nog nooit kaartleggen gedaan hebben, beginnelingen als voor gevorderden. Iedereen leert er wel iets uit.

Indeling van de cursus kaartleggen Lenormand

Dag 1
Eerst wordt de geschiedenis van deze kaarten kort besproken, blijven we even stilstaan bij het belang om op een ethische manier een consult te geven en geven we praktische tips om u beter open te kunnen stellen voor de kosmische wijsheid, en daarna wordt de betekenissen van elke kaart uitgelegd.
Daarna leer je hoe je personen en tijdsindicaties kan herkennen in de leggingen, en leer je met de medaillons werken. De theorie wordt toegepast, er worden verschillende leggingen met 1 kaart geoefend. Ook worden legpatronen met 2 kaarten aangeleerd om combinaties met kaarten te duiden. Het samengaan of naast elkaar liggen van twee kaarten is namelijk meer dan de uitleg van beide kaarten apart, het vormt een nieuw en uniek gegeven. Er wordt aangeleerd de kaarten op een tweede niveau te interpreteren.

Dag 2
Deze dag wordt met verschillende eenvoudige leggingen geoefend, met meerdere kaarten (van 4 tot 13 kaarten). Deze leggingen kunnen apart gebruikt worden om vragen te beantwoorden, maar dienen ook als voorbereiding om de leggingen met 36 kaarten toe te lichten. Er wordt ook aangeleerd de kaarten op een derde niveau te interpreteren, waardoor je nog meer diepgang krijgt in de legging, nog meer info kan verzamelen.
Daarna leer je om combinaties van verschillende kaarten te interpreteren in de volledige legging met de 36 kaarten. Dat maakt het kaartleggen pas tot een volwaardige discipline, juist omdat de duiding er veel diepgaander, omvattender en genuanceerder door wordt. Er wordt aangeleerd hoe je de volledige legging op veel verschillende manieren kan benaderen en toelichten. En je leert ook nog een andere manier om de 36 kaarten te leggen: de waaierlegging.

kleine Lenormand kaarten

Datums

Docenten: Inge Masureel – Dominique Delaunoy

Duur: 2-daagse opleiding
Datum: 15-16 juni
2024

Tijdstip: van 9u30 tot ca. 17u

Prijs: 230€ (cursus inbegrepen) (cash te betalen bij aanvang van de cursus)
Prijzen inclusief : cursus, versnaperingen, thee, koffie, water. (Lunch niet inbegrepen.)

Opmerking: De lessen worden opgenomen.  Je kan de opnames aankopen mocht je de lessen niet live kunnen meevolgen.

Meebrengen : schrijfgerief, lunch, Lenormandkaarten (indien je die hebt, enkel die met de afbeeldingen zoals op de site)

Adres : Hansbekestraat 62 – 8940 Wervik
*** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 7 personen ***

Contactgegevens:

Dominique Delaunoy
Telefoon : 056/31.47.01
Gsm : 0486/32.39.43
e-mail: info.defakkel@gmail.com


Praktische info

Betaling: cash bij aanvang van de cursus.

Factuur: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.
                Om administratieve redenen worden er geen facturen achteraf gemaakt  (zie ook algemene voorwaarden).
                Er wordt 1 factuur gemaakt voor het totaalbedrag van de ganse cursus, op voorhand in 1 keer te vereffenen.

Ter info

  • Wil je een consult kaartleggen, dan is dit ook mogelijk.
  • Vous pouvez visiter mon site francophone pour une voyance, un soin ou un stage en français.
  • Mijn vrouw, Inge Masureel, geeft ook consulten kaartleggen. Als je interesse hebt kan je een kijkje nemen op haar site.

Getuigenissen

Feedback cursus Lenormand

Deze cursus volgde ik ongeveer twee jaar geleden in Gent.  Ik twijfelde of ik de cursus zou volgen, achteraf gezien was het een goede beslissing want ik voel me nu veel meer in mijn kracht wanneer ik de lenormandkaarten gebruik. De opfrissing van de cursus was voor mij niet alleen een herhaling het bracht me ook weer nieuwe inzichten bij.

 

Sylvie uit Blankenberge

Feedback cursus Lenormand

De cursus Lenormand was voor mezelf van begin tot einde zeer boeiend. Ik had al enige kennis van deze kaarten, maar in deze cursus wordt er echt heel diep ingegaan op de betekenis van elke kaart gebaseerd op afbeelding en medaillon. De kaarten spreken nu nog meer tot mij en ik haal er veel meer informatie uit dan voorheen. Ook de manier van lesgeven is heel aangenaam en Dominique gaat telkens tot het uiterste om zijn kennis aan elke cursist over te dragen. Dit is puur vakmanschap gebaseerd op een jarenlange ervaring en dat voel je duidelijk. Ik kijk alvast uit naar de cursus ’tarot’.

 

Els uit Outer

Feedback

Ik volgde onlangs een cursus Tarot. Net als mijn vorige cursus die ik bij Dominique volgde (Lenormand), ben ik nu weer zeer tevreden. Je kunt echt vanaf nul beginnen of wanneer je de cursus al volgde, kun je het je zeker helpen verdiepen in het thema.

De manier van lesgeven apprecieer ik, omdat Dominique zijn vele kennis spontaan deelt (met een mooi afgewerkte syllabus) en hij meteen ook iedereen de kans biedt om zelf mee te denken en te zoeken naar de mogelijke betekenis van elke kaart.

De groep mensen waarin je terecht komt, kun je zien als ‘gelijkgestemden’. Wat het alleen maar boeiender maakt!

Het was voor mij alweer een boeiende cursus, waar ik al veel aan heb gehad en waar ik nog heel vaak naar terug grijp. Ondertussen ben ik alweer ingeschreven voor een nieuwe cursus (numerologie). 

 

Sylvie uit Blankenberge

Feedback cursus Lenormand

Zeer informatieve cursus, goede begeleiding, goede groep, je leert meer bij dan alleen maar cijfers en letters. Ik heb hier veel van opgestoken in ieder geval. Ik vond dit de beste cursus waar ik de meeste feeling mee had. Aanrader!

 

Delphine E.

Feedback cursus Lenormand

De cursus lenormand was voor mij zeer leerrijk. Jij legt de kaarten een voor een zeer duidelijk uit wat ze betekenen. Ook de leggingen werden stap voor stap uitgelegd.
Ik vond het ook zeer goed dat het ook via projectie was. Ik had vroeger al twee cursussen bij iemand anders gevolgd, maar wat ik bij jou nu geleerd heb, er waren dingen bij dat ik op die vorige cursussen nooit heb gezien. Ik bedank je nogmaals voor alles wat je mij geleerd hebt.

 

Brigitte uit Eeklo

Feedback cursus Lenormand

Dominique blijft steeds zichzelf, wat ik erg apprecieer.  De schriftelijke cursus was interessant en heel duidelijk. Er werden voldoende oefeningen gemaakt. Dominique, de lesgever, wou dat alles duidelijk was en dat zijn kennis de onze werd. Wil zeker nog andere cursussen volgen. 

 

Christine uit Ternat

Feedback cursus Lenormand

Bedankt Dominique, om iedere keer opnieuw je ziel in de cursussen te steken, waardoor ze voor mezelf makkelijker te volgen zijn .
De meegegeven grote en kleine ervaringen doen het nu ook nog makkelijk onthouden.

 

Mark uit Zuienkerke

Feedback cursus Lenormand

Graag wil ik meegeven dat ik de cursus Lenormand in zijn totaliteit als zeer goed heb ervaren. De inhoud van de cursus is zeer interessant en bracht me duidelijke inzichten in de kaarten bij. De lessen werden op een ontspannen manier gegeven, vragen werden duidelijk beantwoord en er was voldoende tijd om de verschillende leggingen stap voor stap te leren en te bestuderen. Bij afwezigheid tijdens een les krijg je alles wat besproken en geprojecteerd wordt via email doorgestuurd. Zo hoef je toch niks te missen. De cursus is een absolute aanrader voor allen die via de kaarten een antwoord willen vinden op verschillende levensvragen.
Dank je wel Dominique voor je harde inzet, voor je geduld en toewijding en voor alles wat ik tijdens het volgen van deze cursus mocht leren. 

 

Kathleen uit Drongen

Feedback cursus Lenormand

Nog een dikke merci voor het delen van je uitgebreide kennis, betreffende de kleine Lenormand. Ik keek er wekelijks naar uit omdat de lessen op zo’n enthousiaste manier en aangenaam tempo werden gegeven, er was voldoende tijd om te oefenen en vragen te stellen, handig dat we de leggingen konden meevolgen op het projectiescherm en dat we per module een overzichtelijke cursus meekregen, mijn interesse is gewekt om bij jou nog meer cursussen te volgen !!!

 

Micheline uit De Klinge