CURSUS KAARTLEGGEN LENORMAND

Algemeen

De kaarten kunnen u helpen bewust te worden van de zaken waar u op dat ogenblik (onbewust) mee bezig bent.
Het is een middel dat als een bron van kennis kan worden geraadpleegd. De kaarten vertellen iets over de persoon voor wie ze gelegd worden. Ze vertellen iets over de situatie waar die persoon zich in bevindt en de beleving van zijn/haar levenspad. Door de inzichten krijgt u de kans om die te aanvaarden en eventueel te veranderen.

Is kaartleggen iets wat iedereen kan leren

Ja, want cartomancie is niet meer en niet minder dan een systeem. De kaarten intuïtief duiden is een kwestie van oefenen. En dat is wat we in de cursus kaartleggen Lenormand ook veel doen.

Wat leer je in de cursus

In de cursus wordt er gewerkt met de Kleine Lenormand kaarten (de versie zoals afgebeeld bovenaan de pagina).
Je leert vanuit het gevoel de kaarten leggen, d.w.z. dat de nadruk ligt op het aandachtig bekijken van de kaarten. Leren kijken dus. En dit wordt aangevuld met aandacht voor details en uitleg over de symboliek.
Daarom is het ook belangrijk dat we in de cursus allemaal dezelfde versie van de Lenormandkaarten hebben, want de afbeelding bepaalt hoe we de kaart zullen interpreteren. Heel praktisch is bijv. de kaart ‘Vogels’ op de ene versie een uil en op een andere duiven. Beide vogels hebben een totaal andere betekenis, die dus ook onze interpretatie zal beïnvloeden.
Je wordt in de lessen wegwijs gemaakt in de bijzondere kracht en wijsheid van kaartleggen. En wijsheid gaat altijd verder dan kennis, maar eerst is toch een basiskennis, een structuur nodig.
Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kaarten intuïtief worden gelegd. Dit kan ook niet anders, want ieder mens is verschillend, de theorie kan dan ook niet zondermeer op iedereen van toepassing zijn.
De cursussen worden op een aangename, interactieve manier gegeven. Zowel theorie als oefeningen zijn uitgewerkt in een degelijke syllabus (gezien noteren én luisteren tegelijk nogal moeilijk is) en worden tijdens de les verduidelijkt aan de hand van projecties. Er wordt geoefend vanuit persoonlijke situaties die leven bij de deelnemers in de groep, waarbij iedereen inzichten krijgt in bepaalde omstandigheden waarin hij/zij zich op dat moment bevindt.
De cursus is zowel voor personen die nog nooit kaartleggen gedaan hebben, beginnelingen als voor gevorderden. Iedereen leert er wel iets uit.

Indeling van de cursus kaartleggen Lenormand

Module 1    (3 lessen)
In deze lessen wordt de geschiedenis van deze kaarten kort besproken, blijven we even stilstaan bij het belang om op een ethische manier een consult te geven en geven we praktische tips om u beter open te kunnen stellen voor de kosmische wijsheid, en daarna worden de betekenissen van elke kaart uitgelegd,

Module 2    (2 lessen)
In dit deel wordt aangetoond hoe je personen kan herkennen in de leggingen, hoe je tijdsindicaties kan herkennen, en leer je met de medaillons werken. De theorie wordt toegepast, er worden verschillende leggingen met 1 kaart geoefend. Ook worden legpatronen met 2 kaarten aangeleerd om combinaties met kaarten te duiden. Het samengaan of naast elkaar liggen van twee kaarten is namelijk meer dan de uitleg van beide kaarten apart, het vormt een nieuw en uniek gegeven. Er wordt aangeleerd de kaarten op een tweede niveau te interpreteren.

Module 3     (3 lessen)

In deze module wordt met verschillende eenvoudige leggingen geoefend, met meerdere kaarten (van 4 tot 13 kaarten). Deze leggingen kunnen apart gebruikt worden om vragen te beantwoorden, maar dienen ook als voorbereiding om de leggingen met 36 kaarten toe te lichten. Er wordt ook aangeleerd de kaarten op een derde niveau te interpreteren, waardoor je nog meer diepgang krijgt in de legging, nog meer info kan verzamelen.

Module 4     (4 lessen)
In deze lessenreeks wordt geleerd om combinaties van verschillende kaarten te interpreteren in de volledige legging met de 36 kaarten. Dat maakt het kaartleggen pas tot een volwaardige discipline, juist omdat de duiding er veel diepgaander, omvattender en genuanceerder door wordt. Er wordt aangeleerd hoe je de volledige legging op veel verschillende manieren kan benaderen en toelichten.
In de laatste les wordt nog een andere manier aangeleerd om de 36 kaarten te leggen: de waaierlegging.

kleine Lenormand kaarten

Datums

 Gentbrugge – Merelbeke

Docent: Dominique Delaunoy

Termijn: 12 lessen
Wanneer: maandagavonden (19u30 – 21u30)

Data: 7/9 – 14/9 – 21/9 – 28/9 – 5/10 – 12/10 – 19/10 – 26/10 – 2/11 – 9/11 – 16/11 – 23/11   2020

Adres: Floracentrum – Teaterstraat 39 – 9050 Gentbrugge (dichtbij station Merelbeke)

*** Deze cursus wordt ook op verplaatsing gegeven vanaf 5 personen ***

 

Praktische info

Prijs: (syllabus inbegrepen) (zie ook algemene voorwaarden)

  • Module 1 (3 lessen): 75 €(+ 50€ waarborg)
  • Module 2 (2 lessen) : 50 €
  • Module 3 (3 lessen) : 75 €
  • Module 4 (4 lessen): 100 €(- 50€ waarborg)

** Je krijgt 20% korting bij het opnieuw volgen van de cursus.**

Betaling: cash bij aanvang van elke module

Meebrengen: schrijfgerief, Lenormandkaarten (indien je die hebt, enkel die met de afbeeldingen zoals op de site)

Factuur: Facturen kunnen enkel opgemaakt worden tijdens het kwartaal waarin de cursus gegeven wordt.
                Er worden geen facturen achteraf gemaakt omwille van administratieve redenen (zie ook algemene voorwaarden).

Ter info

  • Wil je een consult kaartleggen, dan is dit ook mogelijk.
  • Vous pouvez visiter mon site francophone pour une voyance, un soin ou un stage en français.
  • Mijn vrouw, Inge Masureel, geeft ook consulten kaartleggen. Als je interesse hebt kan je een kijkje nemen op haar site.