shiatsu - shiatsu - shiatsu - shiatsu - shiatsu -shiatsu shiatsu - shiatsu - shiatsu - shiatsu - shiatsu -shiatsu

Shiatsu

Shiatsu is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van de duimen, vingers en handpalmen), rotaties en manipulaties, teneinde een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen/handhaven en een groot aantal ziekten te behandelen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van enig instrument. Een Shiatsu behandeling werkt bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, spierpijn, zenuwpijn, spanningen en geestelijke ongemakken. In tegenstelling tot andere massagevormen wordt het lichaam bij Shiatsu niet ontbloot.
Voor diegenen die Shiatsu zelf gaan beoefenen is de combinatie van het leren geven van een behandeling en het aanleren van de discipline van Do-In (een vorm van zelfmassage en strek- en energie opwekkende oefeningen) een openbaring. Het geeft een enorm zelfvertrouwen, meer souplesse en energie en op den duur zelfs een andere kijk op het leven.
Shiatsu als geneeskunst bestaat al meer dan 3000 jaar, maar is pas vrij recent als officiële therapie erkend en als zodanig volledig opgenomen in de gezondheidszorg in Japan.

Een Shiatsu-behandeling duurt ongeveer een uur.

Prijs: 47€

 

Zicht op de meridianen die langs de voorzijde van het lichaam lopen

 

 

De 5 elementen in relatie met  het lichaam

Een Shiatsu-behandeling ontspant het lichaam en de geest. Tijdens de sessie worden de meridianen en het energetisch stelsel terug aangesloten aan de kwaliteiten van de planeten die gerelateerd zijn aan de 5 elementen. Dankzij het gebruik van klanken en kleuren worden de organen en het weefsel van het lichaam gestimuleerd.

 

Home

Helderziendheid

Bachbloesems Jin Shin Jyutsu
Reiki
Beurzen
Contact
Welkom
Cursussen
Spiraalenergie
Reiki avond
Gentse feesten

 

shiatsu - shiatsu - shiatsu - shiatsu - shiatsu -shiatsu shiatsu - shiatsu - shiatsu - shiatsu - shiatsu -shiatsu