Reiki

Reiki is een Japanse term die “universele levensenergie” betekent.

Het is een natuurlijke, holistische methode voor harmonisering en welzijn. Enerzijds via praktische beoefening van energie-overdracht. Anderzijds via specifieke meditaties voor spirituele ontwikkeling.

Het werd op punt gesteld door Dr. Mikao Usui rond het einde van de 19de eeuw.

Reiki geeft aan iedereen de mogelijkheid om te evolueren op emotioneel, mentaal en fysiek vlak met als gevolg dat men zich goed in zijn huid gaat voelen en dit in een totale vrijheid van geloof.

De kracht

REIKI is overal aanwezig: rond elk wezen en in elk wezen. Het is de energie van het leven zelf. Hoe meer Reiki u ontvangt, hoe meer kracht u hebt om te leven, te handelen, te denken en te realiseren, in de zoektocht naar uw evenwicht en uw ziel.

Dankzij Reiki-behandelingen kan uw batterij heropgeladen worden.

U kan deze energie voor uzelf gebruiken (na 1ste inwijding) of ze (evt. op afstand) doorgeven aan mensen, dieren, zaken en situaties (vanaf 2de graadsinwijding).

Dominique reiki Teacher Usui Teate
                                    Komyo Reiki Kai
                                    Gendai Reiki Ho
                                    Usui Shiki Ryoho

Behandeling/inwijdingen

Als u zich wilt laten behandelen (prijs: 55€ - duur: +/- 1 uur) of u laten inwijden (1 dag),
klik dan op volgende link: CONTACT

 

Wat is een Reiki inwijding

Via de inwijdingen wordt je terug geconnecteerd met de bron van universele energie. De initiaties verhogen uw trillingsniveau  en geven u helingscapaciteiten die onmiddellijk kunnen toegepast worden. Je wordt een energetisch kanaal waardoor de Reiki-energie stroomt.

Vroeger werd zo'n staat bereikt door maanden- of jarenlange meditatie. Een inwijding is een versneld proces hiervan, dat in onze tijd toepasselijk is.

Er zijn verschillende graden van inwijding. Ze zijn allen een stap op de weg naar zelfverwezenlijking. Hieronder wordt kort ingegaan op de verschillende graden en hun effect.


De eerste graad

Tijdens de eerste inwijding wordt uw kanaal geopend met 4 afstemmingen (dit gebeurt door een reiki-meester).

De reiki-energie stroomt al vanaf de 1 ste graad, vanaf de eerste dag. Deze graad is vooral bedoeld om uzelf te behandelen en uw naasten.
Bij deze graad leert u hoe u uzelf reiki kan geven dankzij de zelfbehandeling, waarbij de handen gelegd worden op verschillende plaatsen op het lichaam.

U leert ook het kanaal te onderhouden. Hoe zuiverder dit is, hoe meer energie er kan doorgaan. Dit resulteert in meer reiki die kan stromen tijdens de behandelingen. Dus hoe meer u het doet, hoe gemakkelijker en krachtiger de energie stroomt.

U kan niet alleen reiki geven aan uzelf, maar ook aan uw dier(en), uw plant(en), …

Als u ingewijd bent in de eerste graad, zijn de behandelingen nog via aanraking (weliswaar door kledij, gips, …).

Wat zie je tijdens de 1 ste inwijding:

Tussen de 4 afstemmingen wordt gesproken over reiki: het ontstaan van reiki, de 5 principes van reiki, de juiste houding, de posities voor een behandeling, de zelfbehandeling, de chakra's, …

Er wordt een cursus meegegeven en een getuigschrift overhandigd.

De tweede graad

De tweede graads-inwijding is het vervolg op de 1ste graad. Dit gebeurt ook op 1 dag.

Hierbij worden 3 afstemmingen gedaan.

De 3 reiki-symbolen worden gedurende de dag geactiveerd en bestudeerd, en de 3 bijhorende klanken (jumons) worden geoefend. Het eerste symbool werkt op fysiek niveau, het 2 de op de emoties, de 3 de is de brug die toelaat te werken door tijd en ruimte.

U zal kunnen werken met een nog hogere trilling van energie, waardoor u intenser en krachtiger behandelingen zal kunnen geven.

Vanaf deze dag zal u heling kunnen doen door tijd en ruimte. Dus niet alleen afstandsheling, maar ook op situaties in het verleden of in de toekomst werken (trauma's, operaties, …).

De derde graad

De derde graad is in 2 delen.

Het eerste deel wordt het 4 de symbool, het meester-symbool geactiveerd die u verbindt met nog een hoger niveau van bewustzijn. Dit is de sleutel voor het inwijden van andere mensen.

In het tweede deel leert u hoe u iemand kan inwijding op de verschillende niveaus van reiki, en bent u reiki-meester.  Hierbij worden de 3 symbolen herhaald, en wordt getoond hoe andere mensen in te wijden.

 

Home

Helderziendheid

Bachbloesems
Reiki
Shiatsu
Contact
Cursussen
Spiraalenergie
overzicht cursussen

 

 

reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki - reiki