CURSUS MANDALA'S TEKENEN

Klik hier om in te schrijven

Waarom mandala's tekenen ?

Mandala's ontwerpen is al spelenderwijs bepaalde thema's, onderwerpen, situaties, blokkades, ... transformeren. Er gebeurt een innerlijk werk, terwijl je vormen op papier laat verschijnen en ze inkleurt. Het inkleuren en werken met kleuren heeft sowieso al een helend effect, en laat het kind in ons naar boven komen. Maar de mandala ZELF tekenen, vanuit het niets, vanuit een blanco blad, maakt dat jij een proces doormaakt dat jou helpt zaken te verwerken op jouw unieke manier. De vormen die ontstaan helpen je verder te evolueren op een heel plezante manier. Je komt ondertussen ook helemaal in het hier en nu, het werkt relaxerend en is zalig om te doen.
Je wordt uitgenodigd nieuwe of andere bewegingen te maken op papier, die op hun beurt nieuwe of andere bewegingen brengen in je leven. Dit verloopt op een ongedwongen, soepele en creatieve manier, het hoofddoel is vooral genieten ! Door het inkleuren van de vormen, breng je ook kleur in je leven.
De pracht van de vormen en kleuren geeft vitaliteit en energie.

Wat zijn de effecten van mandala's tekenen ?

Door het creëren van een mandala kom je tot rust, tot stilte. Vanuit die stilte ontstaan weer nieuwe dingen, vanzelf, moeiteloos, die helend werken of inzichten geven.
Het tekenen zelf werkt inspirerend en geeft je een duwtje om verder te gaan in het proces. Via mandala's kan je oude patronen en overtuigingen van je afleggen, en vrijheid en plezier in de plaats ervaren. De kleuren geven je ook de kracht om tot actie over te gaan. Je ganse wezen vibreert en resoneert samen, zodat je beter weet wat je zelf wil, wat voor jou aangenaam is. En er ontstaat een kracht om op een constructieve manier om te gaan met situaties, om je te ontplooiien.

Nawerking van mandala's ?

Het ontwerpen zelf geeft al een aangename diepe werking op ons, maar achteraf kan je de mandala nog dieper laten inwerken door er regelmatig contact mee te maken of ermee te mediteren. Waar je je mandala ook plaatst, het is een energetisch werk dat vibreert en uitstraalt.
En het kijken alleen al naar je kunstwerk is een streling voor het oog en het hart, en geeft je zelfvertrouwen
.

Is het wel voor mij ?

Elke mandala is persoonlijk en uniek, en passend bij jou op dat moment. Je hoeft geen tekentalenten te hebben, of jezelf creatief te vinden. In het begin van de les worden bewegingen en vormen aangereikt en geoefend, zodat je zelf bewegingen kan uitnodigen tijdens het proces. Je zal zien dat de motieven zich vanzelf aandienen.

Voor de personen die al ervaring hebben met mandala's tekenen blijft het telkens opnieuw weer een prachtige ervaring. En elke groep heeft een andere energie, waardoor je tot andere inzichten kan komen voor jezelf.

Workshops

Tijdens de lessen worden vormen en bewegingen aangeleerd en geoefend. Dit op een speelse manier, want mandala's tekenen gaat om plezier hebben, genieten.
Daarna gaan we over tot een korte meditatie om terug tot onszelf te komen en het mentale los te laten. We nodigen ook een onderwerp, thema, intentie uit, die bekrachtigd zal worden door en inspiratie zal geven voor de mandala die we tekenen.
Daarna gaan we aan de slag, we tekenen en kleuren onze mandala stap voor stap. We laten onze mandala ontstaan. Tenslotte kunnen we onze mandala beschouwen, kijken wat er ons opvalt (kleuren, vormen,...) en voelen wat de boodschap is van onze mandala.

Docent: Inge Masureel

Datums :

Het samenzijn, creatief bezig zijn en werken met kleuren brengt vitaliteit en positieve energie !

te Wervik vrijdagavonden van 19u - ca.21u
de lessen kunnen ook vervangen worden door :
7 febr. '20
inzichtkaarten maken
20 maart '20
  17 april '20

Plaats: Hansbekestraat 62 - 8940 Wervik

Prijs : per les: 25€

Meebrengen : gewoon potlood, passer, kleurpotloden, lat

Inschrijven bij :
Inge Masureel
056/31.47.01 – 0485/74.84.76
e-mail: info.defakkel@gmail.com

 

Inschrijving:

We hebben momenteel problemen met het inschrijvingsformulier. Je mag gewoon een mailtje sturen met je naam, voornaam, adres en gsm-nummer + vermelding van de naam van de cursus naar: info.defakkel@gmail.com.

Wilt u zich inschrijven voor de cursus Mandala's tekenen, vul dan de volgende velden in.
Vergeet niet bij opmerkingen de plaats in te vullen waar je de cursus wenst te volgen !

(* = verplicht in te vullen)

Naam:*
Voornaam:*
Leeftijd:*
Geslacht:*
E-mail:*
Adres:*
Postnummer:*
Stad:*
Tel/Gsm:*

 

 

 

 

 

 

 

Opmerking: de datums invullen dat je de cursus zal volgen.


 

Helderziendheid Bachbloesems

 

TERUG