CURSUS LEEF VANUIT JE KRACHT

BEWUST OMGAAN MET JE ENERGIE

Klik hier om in te schrijven

Klik hier om reacties te lezen van personen die de cursus gevolgd hebben

Heb je zin om te leven in plaats van geleefd te worden en je eigen leven weer in handen te nemen ?

Dan is dit de ideale cursus voor jou !

Wat gebeurt er als we ONbewust omgaan met onze energie ?

We leven in heel drukke, snel veranderende tijden, waarbij we steeds gevoeliger worden. In contact met andere mensen, in situaties waar we teveel prikkels of zwaardere energie ervaren, is het dikwijls zo dat we ons energiepeil voelen zakken, dat we ons uitgeput en leeg voelen. Dit kan zijn door leeglopen, vervuiling of door mee te trillen. Hoe kunnen we daar beter en anders mee omgaan ? Welke zijn onze energievreters ? En welke zijn onze energiegevers ? Soms geven we zelf onze energie weg, waarom doen we dat ?

Het is dus belangrijk bewust te worden in welke situaties we verzwakt en gestrest worden, en wat de oorzaken zijn. Zodat we ons anders kunnen instellen, anders kunnen gedragen en in onze kracht kunnen blijven staan.

Hoe komen we terug in onze kracht ?

We doen elke les verschillende simpele oefeningen om terug meer in balans en in onze kracht te komen. Oefeningen die in ons gewoon dagelijks leven kunnen ingepast worden. Want het is de bedoeling om beter te functioneren in de maatschappij. Bewuster om te gaan met onszelf om beter te voelen en ons minder slachtoffer te voelen. Om krachtiger in het leven te staan.
Via verschillende technieken zullen we werken aan het contact nemen met onze energie (ook in interactie met anderen), gronding, zuiveren van ons energieveld, bescherming van het aura, bij onszelf komen, centreren, technieken om in onze kracht te kunnen blijven, energie opwekken, ons aura opvullen Dit via verschillende methodes: ademhaling, visualisaties, affirmaties, klank, beweging, ...

Voor wie ?

Deze cursus is voor mensen die zich regelmatig leeg voelen lopen, zich moe en uitgeput voelen, mensen of zaken (willen) vermijden om in hun energie te kunnen blijven, mensen met een burn-out, . Dus heel veel HSP-ers, hooggevoelige en empatische mensen hebben hier last van, maar ook alle personen die werken met andere mensen (verplegers, verzorgers, masseurs, kappers, leerkrachten, telefoonoperators, ) Jammer genoeg wordt in onze maatschappij nog te weinig aangeleerd hoe we met onze energie kunnen omgaan. Het is belangrijk dat we in deze bewogen tijden onze kernkracht kunnen (terug) voelen en activeren.

Ook voor mensen die reeds vele methodes kennen kan dit een opfrissing zijn, een moment om er weer mee aan de slag te gaan en toch weer iets bij te leren.
Het voordeel van een groep(je) is dat je gewaarwordingen of informatie kan uitwisselen en herkennen, en de oefeningen zijn ook krachtiger door de groepsenergie. Je kan er dus meer uithalen dan het allemaal alleen te (moeten) doen.

Wat leer je in de cursus ?

In elke les komt een deel theorie, inzichten, bewustwording aan bod, en gaan we ook toepassen en oefenen doen.
Het is de bedoeling dat je tijdens de lessen verschillende manieren leert om meer bij jezelf te kunnen blijven in belastende omstandigheden, zodat je in het dagelijks leven methodes kan toepassen die bij jou passen, waar jij meest voeling of resultaat mee hebt op dat moment om in je kracht te kunnen komen of blijven.
Er worden wel 100 technieken geoefend tijdens de reeks, en duidelijk op papier meegegeven.

De lessen zijn ook geschikt voor mensen die moeilijk kunnen visualiseren.

Het is ideaal om de cursus in volgorde te volgen, maar de modules kunnen ook gewoon apart gevolgd worden.

Module 1: Kom (terug) in je kracht (hoe ga je om met jezelf)

We nemen contact met onszelf en nemen ons eigen functioneren onder de loep. We gaan na waar en hoe we onze energie verliezen.
Waar we verzwakt zijn of waar en wanneer we niet goed fungeren, veel moe en uitgeput zijn. Welke programmaties in ons tegenwerken en ons beperken.
Je leert jezelf kennen en ondertussen zie je meer en meer in dat je anders kan omgaan met jezelf, dat je zelf belangrijk bent, dat je veel meer keuzes hebt dan je dacht, dat het oké is dat je je niet langer opoffert of wegcijfert.
Deze cursus is niet op een harde manier assertief worden, maar door zelfliefde in je kracht komen.

Elke les worden andere thema's behandeld. Er komt een deel theorie aan bod, met voorbeelden van de valkuilen en anderzijds optimale situaties en remedies. We doen elke les verschillende eenvoudige oefeningen om terug meer in balans en in onze kracht te komen. Oefeningen die in ons gewoon dagelijks leven kunnen ingepast worden. Want het is de bedoeling om beter te functioneren in de maatschappij. Bewuster om te gaan met onszelf om ons beter te voelen en ons minder slachtoffer te voelen. Kortom om krachtiger in het leven te staan, en ons eigen leven weer in handen te nemen.

Les 1: het aura: je persoonlijke ruimte + meridianen (theorie & oefeningen)
Les 2: chakra 1: aarding en respect voor je eigen lichaam (theorie & oefeningen)
Les 3: chakra 2: genieten, creativiteit (theorie & oefeningen)
Les 4: chakra 3: wilskracht en uitkomen voor je visie (theorie & oefeningen)
Les 5: chakra 4: oprechtheid (theorie & oefeningen)
Les 6: chakra 5: communicatie (theorie & oefeningen)
Les 7: chakra 6 + chakra 7: intuïtie en verbinding met de bron (theorie & oefeningen)

De chakra's worden op een heel praktische manier benaderd: aan de hand van de thema's per chakra worden inzichten gegeven over het eigen (dis)functioneren. De korte en eenvoudige oefeningen, die zowel ademhalingen, visualisaties, bewegingen, affirmaties of klanken zijn, helpen je elke chakra (en de daarmee verbonden thema's) terug in harmonie te brengen!

Module 2: Blijf in je kracht (omgaan met verstoringen in verband met je omgeving)
Tijdens deze cursus gaan we ons functioneren nagaan in de maatschappij, ons gedrag in omgang met anderen.
Waarom word ik emotioneel als anderen emotioneel zijn ? Hoe komt het dat ik mijn energie verlies als ik bij bepaalde personen ben ? Waarom voel ik mij misselijk op bepaalde (drukke) plaatsen ? Wat is er aan de hand dat ik telkens uitgeput ben als ik die persoon/ mijn moeder/ een collega gesproken heb ?

We gaan in deze lessen na waar de energievreters en - verstoorders zijn, bij onszelf, bij anderen en in de maatschappij. Waarom onze energie soms wegstroomt, maar ook welke mechanismen in ons ervoor zorgen dat wij onze energie ter beschikking stellen, of dat we zelfs vrijwillig onze energie weggeven (en ja, dat doen we soms).
We leren ook herkennen welke mechanismen anderen gebruiken om onze energie te kunnen (af)nemen.
En natuurlijk komen ook de energie-gevers aan bod. Wat heb jij nodig in die situaties om in je kracht te blijven of om terug in je kracht te komen ? Je leert dat je veel weerbaarder bent dan je dacht. Ook hier komen weer veel verschillende, heel simpele korte oefeningen aan bod.

Les 1: oorzaak verstoringen: deel 1 (theorie & oefeningen)
Les 2: oorzaak verstoringen: deel 2 (theorie & oefeningen)
Les 3: vormen van verstoringen: leeglopen (theorie & oefeningen)
Les 4: vormen van verstoringen: vervuilen (theorie & oefeningen)
Les 5: vormen van verstoringen: meetrillen (theorie & oefeningen)
Les 6: vormen van verstoringen: vampirisme (theorie & oefeningen)

Klik hier om reacties te lezen van cursisten

Terugkomdagen

Er worden terugkomavonden georganiseerd, waarbij de nadruk ligt op het uitwisselen van informatie en ervaringen, delen van het effect van bepaalde oefeningen die regelmatig beoefend worden of varianten op oefeningen, waar/wanneer jij ze toepast, vragen die je hebt rond situaties of gewaarwordingen,
Ook al doe je niet veel actief meer ivm de cursus, het kan ook zijn dat je komt om het allemaal even weer op te rakelen.

Het zijn losse avonden, en kunnen afzonderlijk gevolgd worden.

Datums : niet ingepland
Tijdstip : van 19u ca. 21u30
Waar : Hansbekestraat 62 8940 Wervik
Prijs : 25€/avond (drank en koekjes inbegrepen)

 

PRAKTISCHE INFO CURSUS

Docent: Inge Masureel

Duur: de avondlessen duren ca. 2,5 uur // de dagcursus is 2 x ca. 3 uren

Datums :

1/ te Wervik 13 woensdagavonden (19u - ca. 21u30) najaar 2019
175€
° Kom (terug) in je kracht : 7 lessen (hoe ga je om met jezelf) 18/9 - 25/9 - 2/10 - 9/10 - 16/10 - 23/10 - 30/10
150€
° Blijf in je kracht : 6 lessen (omgaan met verstoringen in verband met je omgeving) 6/11 - 13/11 - 20/11 - 27/11 - 4/12 - 11/12
     
2/ te Dentergem 13 lessen (13u30 - ca. 16u) najaar 2019
175€
° Kom (terug) in je kracht : 7 lessen (hoe ga je om met jezelf) 24/9 - 1/10 - 8/10 - 15/10 - 22/10 - 29/10 - 5/11
150€
° Blijf in je kracht : 6 lessen (omgaan met verstoringen in verband met je omgeving) 12/11 - 19/11 - 26/11 - 3/12 - 10/12 - 17/12
     
3/ te Deinze 13 lessen (19u - ca. 21u30) najaar 2019
175€
° Kom (terug) in je kracht : 7 lessen (hoe ga je om met jezelf) 16/9 - 23/9 - 30/9 - 7/10 - 14/10 - 21/10 - 28/10
150€
° Blijf in je kracht : 6 lessen (omgaan met verstoringen in verband met je omgeving) 4/11 - 11/11 - 18/11 - 25/11 - 2/12 - 9/12
     
4/ te Gent 13 lessen (19u - ca. 21u30) voorjaar 2020 (voorlopige datums)
175€
° Kom (terug) in je kracht : 7 lessen (hoe ga je om met jezelf) 7/1 - 14/1 - 21/1 - 28/1 - 4/2 - 11/2 - 18/2
150€
° Blijf in je kracht : 6 lessen (omgaan met verstoringen in verband met je omgeving) 25/2 - 3/3 - 10/3 - 17/3 - 24/3 - 31/3
     
     

Plaats

1/ Wervik Hansbekestraat 62 - 8940 Wervik
2/ Wakken Goethals - Kraaistraat 30 - 8720 Wakken-Dentergem
3/ Deinze Nieuwgoedlaan 2 - 9800 Deinze

Prijs :

  1. Avondlessen
  1. Zaterdagen

 

Meebrengen : schrijfgerei, gemakkelijke kledij dragen.

Inschrijven bij :
Inge Masureel
056/31.47.01 0485/74.84.76
e-mail: info.defakkel@gmail.com

 

Inschrijving:

Wilt u zich inschrijven voor de cursus Bewust omgaan met je energie, vul dan de volgende velden in.
Vergeet niet bij opmerkingen de plaats in te vullen waar je de cursus wenst te volgen !

(* = verplicht in te vullen)

Naam:*
Voornaam:*
Leeftijd:*
Geslacht:*
E-mail:*
Adres:*
Postnummer:*
Stad:*
Tel/Gsm:*

 

 

 

 

 

 

 

Opmerking: de plaats invullen waar je de cursus zal volgen.


 

Helderziendheid Bachbloesems

 

TERUG