EFT emotionele bevrijding technieken Onverwerkte emoties Eigenwaarde zelfbeeld Angsten fobie Depressie vliegangst Emotional Freedom Technique">

EFT (Emotional Freedom Technique)

 

WAT IS EFT

Emotional Freedom Technique ( Emotionele BevrijdingsTechnieken) is een effectieve methode, die je vlug kan bevrijden van beperkende en ongewenste emoties zoals oud zeer, traumaís, angsten en fobieŽn. Deze techniek werkt vooral op het emotionele, maar kan ook fysieke klachten verminderen of verhelpen. Want welke fysische klacht is niet emotioneel beladen? EFT neemt de emotionele lading weg, waardoor je emotioneel en fysisch bevrijd wordt!

Door de jaren heen, krijgen wij ontelbare prikkels en situaties, en daar knopen wij een aantal gevoelens aan vast die wij -als we er niks aan doen- soms een leven lang meedragen. Het is als een rugzak dragen, waar we van alles in stoppen. Maar op den duur begint die bagage te wegen, en als we die niet (regelmatig) ledigen begint die door te wegen. Soms wordt het zelfs ondraaglijk zwaar!

EFT is een middel om wat we door de jaren heen emotioneel hebben verzameld en meegedragen, achter ons te laten. Deze techniek helpt om de emoties te ontspannen, los te laten en op te lossen! Hierdoor krijg je een andere kijk op je onprettige of negatieve ervaringen, zodat je je angst, pijn,... niet meer voelt. Na de behandeling doet het je niets meer, de lading is er van af en je kan het loslaten en vergeten.

WAT DOET EFT / HOE WERKT HET

EFT maakt gebruik van de meridianen als koppeling tussen lichaam en geest. Elke sterk geladen herinnering of angst wordt gezien als verstoring of ontregeling in het meridiaanstelsel. Op het moment dat deze toestand terug in evenwicht gebracht wordt, verdwijnen de ongemakken. Het oorspronkelijk (pijnlijke) beeld of herinnering blijft bestaan, maar is nu veel minder beladen, minder emotioneel dan voorheen. Met EFT wordt de emotionele lading er afgehaald. Elke verstoring in het energiesysteem voorkomt immers normaal functioneren!

De basis van EFT is het ontstoren van verstoringen door het tikken op eindpunten van meridianen. Maar in veel gevallen is er een weerstand, een onbewuste negatieve houding, waardoor je onderbewustzijn je bewuste doelen tegenwerkt, en de therapie blokkeert. Het is dus nodig jezelf eerst toestemming te geven om los te laten. Door een bepaalde procedure gaan we deze onbewuste negatieve houding tijdelijk ompolen, zodat de techniek met het kloppen toch kan werken.

Het toepassen van de kennis van het tijdelijk opheffen van de eigen sabotage (psychological reversal) en het wegtikken van verstoringen is dus de essentie van EFT.

WAT TE VERWACHTEN VAN EFT

Traumatische gebeurtenissen zetten zich als het ware vast in het lichaam en veroorzaken daar een verstoring in het energiesysteem wat kan leiden tot fobieŽn, depressies, angsten, verslaving, Ö en zelfs fysieke pijnen en ziektes. Zolang die verstoringen niet aangepakt worden, blijf je met je symptomen zitten.

Met EFT kan je op heel korte tijd een groot aantal lichamelijke en emotionele klachten doen verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Focus even op je probleem en breng je energiesysteem in balans door verschillende acupunctuurpunten te bekloppen. Zo ontstaat er terug rust in je lichaam en in je emoties, waardoor stress en pijn verminderen of zelfs volledig verdwijnen.

Met EFT kun je ook naar nieuwe mogelijkheden gecoacht worden, want je angsten, je remmingen, kortweg de dingen die je tegenhouden om te worden waar je al heel je leven van gedroomd hebt, worden behandeld zodat je die dromen kunt waarmaken.

EFT is een zachte methode, met meestal snel en blijvend resultaat.

WANNEER TE GEBRUIKEN

EFT werkt bij allerlei klachten waarbij de oorzaak onverwerkte emoties zijn:

PSYCHISCH-EMOTIONELE KLACHTEN

EFT is met succes toegepast bij:
Onverwerkte emoties (van pijnlijke herinneringen tot traumaís: pesten, ongevallen, verdriet, verlies, mishandeling, misbruik, Ö)
Eigenwaarde en zelfbeeld Angsten en fobieŽn (Claustrofobie, spinnen, vliegangst, hoogtevrees, faalangst, autoangst, tunnelangst enzÖ Ook paniekaanvallen, slapeloosheid, nachtmerries.)
Verslavingen en dwangmatig gedrag (Rookverslaving, anorexia en boulimie, alcohol, eetverslaving en afvallen.)
Depressies, business en coaching (om alle remmingen weg te werken die je tegenhouden te worden wie je werkelijk wil zijn)

LICHAMELIJKE EN PSYCHOSOMATISCHE KLACHTEN
Kniepijn, rugpijn en hernia, tendinitis, hoofdpijn en migraine, fibromyalgie, symptomen van reumatoide arthritis, asthma, de symptomen van MS, allergieŽn en intoleranties.

Ook bij lichamelijke ongemakken kunnen de klachten snel verminderen of zelfs verdwijnen.

BEHANDELING:
Coach: Inge Masureel
Duur: Er wordt gewerkt in sessies van 1 tot anderhalf uur.
Prijs: 50€ / sessie

Voor een afspraak of meer inlichtingen klik op volgende link: CONTACT

EFT-initiatiedagen: op regelmatige tijdstippen wordt een dag georganiseerd waarbij aangeleerd wordt hoe je zelf EFT kan toepassen. Zie EFT-initiatiedag

Telefoon : 056/31.47.01
Gsm : 0485/74 84 76
e-mail: info.defakkel@gmail.com

Adres :
Hansbekestraat 62 - B-8940 Wervik

 

Helderziendheid Bachbloesems