http://www.hooggevoelig.nl/phpBB2/index.php?sid=949ccdc9e58a537dc2a3b5711f1db7cb
http://www.spikecity.net/cgi-bin/forum/YaBB.pl?action=ml
http://www.alternatievegeneeskunde.com/modules.php?name=Your_Account

<a href=http://webreference.webtoweb.fr>
<image src=http://webreference.webtoweb.fr/liens/mini.gif alt="Annuaire gratuit Webreference, referencement sur Internet">
</a>

 

 

 

Historiek Jin Shin Jyutsu®

Jin Shin Jyutsu® fysio-filosofie is een eeuwenoude kunst van het harmoniseren van levensenergie in het lichaam.

Geboren uit aangeboren wijsheid en woordelijk overgedragen van generatie op generatie was de Kunst in vergetelheid geraakt toen het in begin 1900 dramatisch herleefde door Meester Jiro Murai in Japan.Nadat hij zelf een levensbedreigende ziekte te boven was gekomen, besteedde Meester Murai de rest van zijn leven aan onderzoek en ontwikkeling van Jin Shin Jyutsu, inzicht verzamelend aan de hand van ervaringen en bronnen, inclusief de Kojiki (Kronieken van de Oude Gebeurtenissen). De resulterende kennis van Jin Shin Jyutsu werd toen aan Mary Burmeister gegeven, die het in de vijftiger jaren naar de Verenigde Staten meenam.

Mary Burmeister begon de Kunst in het begin van de zestiger jaren te onderwijzen aan anderen, en tegenwoordig zijn er duizenden leerlingen in de Verenigde Staten en in de hele wereld. Jin Shin Jyutsu brengt evenwicht voor de lichaamsenergieën, hetgeen optimale gezondheid en het zich goed voelen stimuleert, en vergemakkelijkt onze eigen diepgaande helende kwaliteit. Het is een waardevolle aanvulling op de conventionele geneeskunst, het ontspant en vermindert de effecten van stress.

Jin Shin Jyutsu gebruikt zesentwintig "veiligheidsenergiesloten" langs energiebanen die ons lichaam met leven doorvoeden. Wanneer één of meerdere banen geblokkeerd raken kan de daaruit voortvloeiende stagnatie een kleine plek verstoren en uiteindelijk de hele energiestroom in disharmonie brengen. Door deze energiesloten in combinatie vast te houden kan balans worden gebracht op geestelijk, lichamelijk en spiritueel gebied.

Het leren van Jin Shin Jyutsu betrekt ons in zelfstudie, zelfhulp. Door het proces van "ken mijzelf nu" herkennen wij de wijsheid van het lichaam, en leren wij de gegeven boodschappen te interpreteren en hen te gebruiken om het evenwicht te herstellen.

Jin Shin Jyutsu kan worden toegepast als zelfhulp en ook door een opgeleide beoefenaar.
Een Jin Shin Jyutsu-sessie duurt over het algemeen een uur. Het brengt geen massage, geen spierbehandeling, geen medicijngebruik of gebruik van andere substanties met zich mee. Het is een zachtaardige kunst, uitgevoerd door de vingertoppen (op kleding) te plaatsen op aangewezen veiligheidsenergiesloten om de energiestroom te harmoniseren en te herstellen. Dit vergemakkelijkt het loslaten van spanning en stress opgedaan tijdens het normale dagelijkse leven.Voor hen die zich richten op bestaande stress of onevenwicht in de gezondheid, of voor hen die eenvoudig actief willen deelnemen aan het in standhouden van de gezondheid, harmonie en het gevoel van zich goed voelen, is de Kunst van Jin Shin Jyutsu een eenvoudig en krachtig gereedschap wat voor iedereen bij de hand is!

Prijs voor een behandeling: 55€

STAGES/WORKSHOPS:
Uitleg: Cursus Zelf Help boek I
Uitleg: Cursus Zelf Help boek II
Uitleg: Cursus Zelf Help boek III

Uitleg: Cursus Mudra's
Prijs: zie cursussen

Jiro Murai

Jiro Murai

 

Jin Shin Jyutsu
is een zachte harmonisatiemethode
die gebeurt door aanraking;
die pijn kan stillen,
het fysische lichaam kan verbeteren,
door de energiestroom te herstellen via
26 energiesloten en 12 meridianen.

Sedert 2002 oefen ik Jin Shin Jyutsu uit.

 

Mary Burmeister

Mary Burmeister

 

Home
Helderziendheid Bachbloesems
Reiki
JSJ Zelf help boek I
Contact
Cursussen
JSJ Zelf help boek II
Overzicht cursussen